Tekstredactie

Hoe een tekst of een verhaal geschreven is bepaalt voor een belangrijk deel wat u, als lezer, er mee doet. Roept het verhaal emotie op? Is het inlevend geschreven? En dat rapport over duurzaamheid: begrijpt u wat er staat? Of moet u alinea’s twee keer lezen om het te bevatten? Veel factoren beïnvloeden het effect van een tekst. Bent u gehaast, moe of heeft u alle tijd en bent u ontspannen? Daar heeft een schrijver weinig invloed op. Wel op de kwaliteit van een tekst of een verhaal. PAM Tekstredactie zorgt voor die kwaliteit.

Wij bewerken of redigeren bestaande tekst. In welke mate wij een tekst bewerken hangt af van de kwaliteit van de bestaande tekst afgezet tegen het doel (web, folder, roman?). Het varieert van ingrijpende veranderingen in de stijl, opbouw en inhoud tot de correctie van spelling en grammatica.

Redactie van zakelijke tekst

Voor bedrijven, non-profit organisaties en overheidsinstellingen schrijft, redigeert en controleert PAM teksten voor o.a. (digitale) nieuwsbrieven, websites, (vak)bladen, rapportages, brochures, folders en flyers.

Redactie van boeken en verhalen

Voor auteurs is PAM de redactionele begeleider en een inhoudelijke sparringpartner. PAM controleert, beoordeelt en verbetert nauwgezet de teksten, met respect voor de eigenheid van de tekst en in continue afstemming met de auteur. Wilt u een boek in eigen beheer uitgeven? Wij zijn ook kundig in de vormgeving, de zorg voor goedkoop en goed drukwerk, de verkoopmogelijkheden en de publiciteit rond het boek.

Benieuwd naar de kosten?

Voor tekstredactie hanteren wij een uurtarief van € 55,- exclusief BTW. Het is ook mogelijk om voor een fixed price te werken. Vraag vrijblijvend om een offerte of neem contact op voor meer informatie.